Desery

Smażone jabłka z karmelem

Opinie
  • Do 30 minut
  • 4 słoiki
  • Łatwy

Zapieczone jabłko

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/4
Przygotuj ciasto, jak na naleśniki. Wsyp do miski mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder, sól. Dodaj mleko, jajka i całość mieszaj energicznie do uzyskania jednolitej masy. Odstaw na bok.
Krok 2/4

Masę karmelową podgrzej, aż będzie była płynna.

Krok 3/4

Jabłka pokrój na plastry grubości około 1 cm, obtaczaj w podgrzanym karmelu, zanurzaj całkowicie w cieście i przekładaj do garnka z rozgrzanym olejem.

Krok 4/4
Smaż w głębokim oleju do czasu uzyskania ciemnozłotego koloru z obydwu stron. Posyp cukrem pudrem i serwuj najlepiej ciepłe.
Składniki
Ciasto drożdzowe
2-3 jabłka
50 g Cukru Pudru DIAMANT
szklanka mąki
szklanka mleka
1 jajko
szczypta soli
łyżeczka proszku do pieczenia
gotowa masa karmelowo/kajmakowa
3 łyżki oleju do smażenia
Będą ci potrzebne:

• foremki do muffinek


 

arrow
}