Zutaten & Utensilien einblenden
Czekoladę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Skórkę pomarańczową poszatkuj.
Podgrzej śmietanę w rondelku, a gdy będzie gorąca, zdejmij ją z palnika i dorzuć czekoladę, masło i cukier. Utrzyj całość na gładką masę. Do masy dorzuć startą skórkę pomarańczową i imbir, wymieszaj i wstaw do lodówki by stężała.
Po wyjęciu z lodówki nabieraj masę łyżeczką i formuj kulki. Część kulek obtocz w kakao, część w wiórkach kokosowych.
Uwaga / inspiracja:
Trufle świetnie nadają się na świąteczny prezent - wystarczy
włożyć je do pudełka i zapakować!
| 2 taliczki | gorzkiej czekolady |
| 100 g | śmietany kremówki |
| 2 łyżki | masła |
| 2 łyżki | kandyzowanej skórki pomarańczowej |
| 50 g | Cukru Pudru DIAMANT |
| 1 łyżeczka | mielonego imbiru |
| do obtoczenia | kakao i wiórki kokosowe |