Desery

Jaja nieźle nadziane

Opinie
  • Do 30 minut
  • 4 połówki jajka
  • Łatwy

Czekoladowe jajka z nadzieniem

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/2

Śmietanę 30% ubij w mikserze na maksymalnych obrotach, aż powstanie gęsta bita śmietana.

Dodaj serek mascarpone, ekstrakt waniliowy, cukier puder DIAMANT. Wymieszaj składniki na niskich obrotach.

Krok 2/2

Czekoladowe jajka podziel na pół (jeśli będzie problem z „otwarciem”, użyj noża ogrzanego we wrzątku). Nałóż masę do skorupki, uformuj zagłębienie, wypełnij je dżemem brzoskwiniowym.

Składniki
50 g Cukru Pudru DIAMANT
250 ml śmietany 30%
250 g serka mascarpone
dżem brzoskwiniowy
jajka czekoladowe
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Będą ci potrzebne:

• nóź
• mikser

arrow
}