Desery

Galaretka z kwiatów

Opinie
  • Do 30 minut
  • Słoik 250 ml
  • Łatwy

Pełna natura

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/2

Zalewamy kwiaty jadalne wrzątkiem i pozostawiamy do zaparzenia na około 10 minut. Odcedzamy, studzimy i przelewamy do garnka.

Krok 2/2

 

Dodajemy 1 łyżeczkę soku z cytryny oraz 100 g Cukru Żelującego Diamant 2:1. Mieszamy. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 3 minuty, cały czas mieszając

Przelewamy do słoiczka i od razu zamykamy


Składniki
1/2 szklanki kwiatów jadalnych
100 g Cukier Żelującego 2:1 DIAMANT
1 łyżeczka soku z cytryny
250 ml wody
Będą ci potrzebne:

• słoiczek do galaretki


 

arrow
}