Zutaten & Utensilien einblenden
Płatki owsiane zalej mlekiem, dodaj posiekane orzechy włoskie oraz przyprawy, żurawinę i 3/4 skórki pomarańczowej. Wbij jajko, dodaj cukier trzcinowy Dark Muscovado Diamant.
Wszystkie składniki wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz przez około 25 minut.
Gotową owsiankę posyp pozostałą częścią skórki pomarańczowej.
| 300 ml | mleka |
| 150 g | płatków owsianych |
| 100 g | orzechów włoskich |
| 2 | jajka |
| 2 łyżki | Cukru Trzcionowego Dark Muscovado DIAMANT |
| garść | żurawiny mrożonej lub świeżej |
| skórka otarta z 1 pomarańczy | |
| pół łyżeczki | cynamonu |
| pół łyżeczki | kardamonu |
| pół łyżeczki | imbiru |