Ciasto

Sernik ciasteczkowy

Opinie
  • Ponad 60 minut
  • 1 blacha
  • Średniotrudny

Sernik na ciasteczkowy dnie

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/3

Masło roztop w rondelku na małym ogniu. 150 g ciastek pokrusz i zmiksuj z roztopionym masłem. Masą wyłóż spód blaszki. Wstaw blaszkę do piekarnika zagrzanego do 180 st. C i piecz przez ok. 10 minut, następnie wystudź.

Krok 2/3

W tym czasie przygotuj masę serową, miksując po kolei wszystkie składniki. Mieszaj na niskich obrotach – jedynie do połączenia kolejnych składników (nie za długo). Do masy dodaj pokruszoną resztę ciastek, delikatnie wymieszaj, całość przełóż do formy na wystudzony spód.

Krok 3/3

Piecz przez 20 min w piekarniku nagrzanym w 180 st. C, potem zmniejsz temperaturę do 150 st. C i piecz 30 min, a następnie do 120 st. C i piecz kolejne 30 min.

Składniki
Masa serowa
1 kg twarogu na sernik
1 opakowanie cukru waniliowego
150 g Cukru Drobnego DIAMANT
4 jajka
200 g masła
0,5 opakowania aromatu pomarańczowego
4 łyżki mąki ziemniaczanej
Spód
60 g masła roztopionego
200 g ciemnych ciasteczek z ciemnym nadzieniem
Będą ci potrzebne:

• mikser
• rondelek
• miska
• blacha


 

arrow
}