Zutaten & Utensilien einblenden
Masło roztop w rondelku na małym ogniu. 150 g ciastek pokrusz i zmiksuj z roztopionym masłem. Masą wyłóż spód blaszki. Wstaw blaszkę do piekarnika zagrzanego do 180 st. C i piecz przez ok. 10 minut, następnie wystudź.
W tym czasie przygotuj masę serową, miksując po kolei wszystkie składniki. Mieszaj na niskich obrotach – jedynie do połączenia kolejnych składników (nie za długo). Do masy dodaj pokruszoną resztę ciastek, delikatnie wymieszaj, całość przełóż do formy na wystudzony spód.
Piecz przez 20 min w piekarniku nagrzanym w 180 st. C, potem zmniejsz temperaturę do 150 st. C i piecz 30 min, a następnie do 120 st. C i piecz kolejne 30 min.
| 1 kg | twarogu na sernik |
| 1 opakowanie | cukru waniliowego |
| 150 g | Cukru Drobnego DIAMANT |
| 4 | jajka |
| 200 g | masła |
| 0,5 opakowania | aromatu pomarańczowego |
| 4 łyżki | mąki ziemniaczanej |
| 60 g | masła roztopionego |
| 200 g | ciemnych ciasteczek z ciemnym nadzieniem |
• mikser
• rondelek
• miska
• blacha