Ciasto

Słodki Baranek

Opinie
  • Do 60 minut
  • 1 szt
  • Łatwy

Wielkanocny baranek z ciasta babkowego

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Baranek wielkanocny
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/3

Wysmaruj blaszkę w kształcie baranka masłem i posyp lekko bułką tartą.

Dodaj do siebie wszystkie składniki w podanej kolejności i zmiksuj na jednolitą masę.

Krok 2/3

Wyłóż masę do foremki i piecz przez 45-50 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.

 

Krok 3/3

Po ostudzeniu wyłóż baranka z formy i posyp cukrem pudrem Diamant tuż przed podaniem na stół.

Składniki
80 g masła
80 g Cukru Drobnego DIAMANT
1 opakowanie Cukru Waniliowego
szczypta soli
2 jaja
1 łyżeczka rumu
80 g mielonych orzechów włoskich
80 g mąki pszennej
80 g mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Będą ci potrzebne:

• foremka w kształcie baranka


 

arrow
}