Zutaten & Utensilien einblenden
Wysmaruj blaszkę w kształcie baranka masłem i posyp lekko bułką tartą.
Dodaj do siebie wszystkie składniki w podanej kolejności i zmiksuj na jednolitą masę.
Wyłóż masę do foremki i piecz przez 45-50 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
Po ostudzeniu wyłóż baranka z formy i posyp cukrem pudrem Diamant tuż przed podaniem na stół.
| 80 g | masła |
| 80 g | Cukru Drobnego DIAMANT |
| 1 opakowanie | Cukru Waniliowego |
| szczypta | soli |
| 2 | jaja |
| 1 łyżeczka | rumu |
| 80 g | mielonych orzechów włoskich |
| 80 g | mąki pszennej |
| 80 g | mąki ziemniaczanej |
| 1 łyżeczka | proszku do pieczenia |
• foremka w kształcie baranka