Zutaten & Utensilien einblenden
Przygotowanie biszkoptów:
Na dnie naczynia ułóż biszkopty. Zmieszaj 250 ml pulpy mango z sokiem z limonki, a następnie równomiernie zalej biszkopty. Odstaw na chwilę.
Przygotowanie masy:
Oddziel żółtka od białek. W misce miksera utrzyj żółtka z cukrem Diamant na gładką masę. Dodawaj stopniowo mascarpone, mieszając, aż składniki się połączą. Dolej pozostałą pulpę mango, chwilę pomiksuj i odstaw.
Ubijanie białek:
Białka ubij na sztywną pianę, dodając szczyptę soli. Delikatnie wmieszaj je do masy mango-mascarpone.
Układanie warstw:
Krem rozsmaruj na biszkoptach. Mango obierz, pokrój w cienkie paski i ułóż na wierzchu. Na koniec zetrzyj trochę skórki z limonki dla dekoracji.
500 g | mascarpone |
4 | jajka |
350 g | pulpy mango |
100 g | Cukru Drobnego DIAMANT |
100 g | podłużnych biszkoptów |
Sok | z 1 limonki |
1 | mango |
szczypta | soli |