Ciasto

Tiramisu tropikalne

Opinie
  • Do 45 minut
  • 12 porcji (naczynie 18x28 cm)
  • Łatwy

Mango + mascarpone = coś, czego nie da się nie pokochać!

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:

Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/4

Przygotowanie biszkoptów:

Na dnie naczynia ułóż biszkopty. Zmieszaj 250 ml pulpy mango z sokiem z limonki, a następnie równomiernie zalej biszkopty. Odstaw na chwilę.

 

Krok 2/4

Przygotowanie masy:

Oddziel żółtka od białek. W misce miksera utrzyj żółtka z cukrem Diamant na gładką masę. Dodawaj stopniowo mascarpone, mieszając, aż składniki się połączą. Dolej pozostałą pulpę mango, chwilę pomiksuj i odstaw.

 

Krok 3/4

Ubijanie białek:

Białka ubij na sztywną pianę, dodając szczyptę soli. Delikatnie wmieszaj je do masy mango-mascarpone.

Krok 4/4

Układanie warstw:

Krem rozsmaruj na biszkoptach. Mango obierz, pokrój w cienkie paski i ułóż na wierzchu. Na koniec zetrzyj trochę skórki z limonki dla dekoracji.


Składniki

500 g mascarpone
4 jajka
350 g pulpy mango
100 g Cukru Drobnego DIAMANT
100 g podłużnych biszkoptów
Sok z 1 limonki
1 mango
szczypta soli
arrow
}