Ciasto

Ciasto imbirowe

Opinie
  • Do 60 minut
  • tortownica
  • Łatwy

Ciemne ciasto imbirowe

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Ciasto imbirowe
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/2

W misce utrzyj masło z cukrem. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, imbirem, cukrem trzcinowym Dry Demerara Diamant, cynamonem oraz solą. 

Dodaj do tego utarte masło oraz jajka i kandyzowany imbir.

Krok 2/2

Ciasto przełóż do tortownicy lub keksówki. Piecz przez około 45 minut w 180 stopniach (góra+dół)

Składniki
Masa serowa
300 g mąki pszennej
szklanka Cukru Trzcinowego Dry Demerara DIAMANT
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka imbiru suszonego
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
200 g masła
0,5 szklanki mleka
2 jajka
50 g kandyzowanego imbiru
szczypta soli
BĘDĄ CI POTRZEBNE:

• tortownica

arrow
}