Ciasto

Bajaderki z resztek ciast

Opinie
  • Ponad 60 minut
  • 8 ciastek
  • Łatwy

Pyszne ciastko

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/3
Ciasto kruszymy do miski. Dodajemy dżem, a następnie czekoladowy krem. Na sam koniec dosypujemy cukier i wszystko dokładnie mieszamy.


Krok 2/3

Z powstałej masy formujemy kulki, obtaczamy je w kakao i odstawiamy na talerz. Bajaderki wstawiamy do lodówki na minimum godzinę.

Krok 3/3

Zamiast kakao można użyć wiórków kokosowych, pokruszonych orzeszków czy liofilizowanych owoców, a do bajaderek dodać np. kilka kropel ulubionego cytrusowego aromatu lub odrobinę rumu.

Składniki
ok. 500 g pokruszonych resztek ciast
50 g dżemu
100 g czekoladowego kremu
3 łyżki Cukru Białego DIAMANT
2 łyżeczki kakao do obtaczania
Tagi:
ciastka
arrow
}