Ciasto

Beza ze zbędnych białek

Opinie
  • Ponad 60 minut
  • pare dużych bez
  • Łatwy

Piękna i chrupka beza

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/3

Białka ubij na sztywną masę, dodając stopniowo podczas ubijania cukier drobny Diamant, łyżka po łyżce, a pod koniec ubijania dodaj szczyptę soli oraz ocet winny. Na papierze do pieczenia obrysuj dwa okręgi o średnicy około 15 cm.

Krok 2/3

Nałóż masę na papier wypełniając okręgi i włóż do nagrzanego do 140 stopni piekarnika, bez termoobiegu. Piecz około 2 godzin.

Krok 3/3

Po ostudzeniu możesz przygotować krem. W tym celu ubij śmietanę kremówkę. Wyłóż krem na 1 bezę i przykryj krem drugą bezą. Udekoruj w dowolny sposób.

Składniki
3 białka
100 g Cukru Drobnego DIAMANT
szczypta soli
pół łyżeczki octu winnego
300 ml śmietany kremówki 30%
Tagi:
beza
arrow
}