Ciasto

Migdałowe rogaliki

Opinie
  • Do 60 minut
  • do 20 szt
  • Łatwy

Kruche rogaliki

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/2

Wszystkie składniki połącz do utworzenia jednolitej masy. Dokładnie wyrób ciasto, owiń folią spożywczą i odłóż do lodówki na około 30 minut.

Po tym czasie wyjmij ciasto, formuj kształtne rogaliki i układaj na blaszce wyłożonej papierem. Oprósz płatkami migdałów.


Krok 2/2
Piecz około 10-12 min w temp. 190ºC i dobrze ostudź. Zalecamy zrobić ich jak najwięcej, bo znikają błyskawicznie!
Składniki
250 g mąki
100 g mielonych migdałów
90 g Cukru Drobnego DIAMANT
150 g masła
szczypta soli
kropla olejku migdałowego
1 jajko
1 żółtko
arrow
}