Zutaten & Utensilien einblenden
Przygotowanie farszu (kefty):
Ciasto:
Formowanie pierogów:
Gotowanie / smażenie:
Przygotowanie sosu:
| 500 g | mąki pszennej |
| 250 ml | gorącej wody |
| 2 łyżki | oleju lub oliwy |
| szczypta | soli |
| 400 g | mielonej wołowiny |
| 1 mała | cebula, bardzo drobno posiekana |
| 2 ząbki | czosnku, przeciśnięte |
| 1 łyżeczka | mielonego kminu rzymskiego |
| 1 łyżeczka | papryki słodkiej |
| 1/2 łyżeczki | papryki ostrej lub harissy |
| 1 łyżeczka | mielonej kolendry |
| 1/2 łyżeczki | cynamonu |
| do smaku | sól i pieprz |
| 1 łyżka | Cukru Trzcinowego Dry Demeara Drobny DIAMANT |
| do smażenia | Oliwa |
| 100 g | krojonych pomidorów |
| 1/2 | czerwonej papryki |
| 1 ząbek | czosnku |
| 1/4 łyżeczki | kuminu |
| 1/4 łyżeczki | chilli |
| 1 łyżeczka | Cukru Trzcinowego DIAMANT Dry Demerara Drobny |
| do smaku | pieprz i sól |