Zutaten & Utensilien einblenden
W dużej misce umieść wszystkie składniki na ciasto, wymieszaj i wyrabiaj około 10-15 minut. Ciasto powinno być jednolite i odchodzić od brzegów miski.
Pozostaw wyrobione ciasto do wyrośnięcia na około 60 minut, w ciepłym miejscu. Najlepiej przykryj je wilgotną ściereczką.
Pokrojone na kawałeczki dodatki układaj na wierzchu i posypuj startym serem.
Muffinki piecz w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez około 15 minut.
| 2 szklanki | mąki pszennej |
| 1 szklanka | ciepłej wody |
| łyżeczka | Cukru Białego Diamant |
| łyżka | oliwy |
| szczypta | soli |
| 30 g | drożdzy świeżych |
| szynka | |
| mozzarella w mini kuleczkach zwykła | |
| starty ser mozzarela | |
| cebula | |
| papryka | |
| sos pomidorowy | |
| bazylia świeża |
• foremki do muffinek