Zutaten & Utensilien einblenden
W dużej misce umieść wszystkie składniki na ciasto, wymieszaj i wyrabiaj około 10-15 minut. Ciasto powinno być jednolite i odchodzić od brzegów miski.
Pozostaw wyrobione ciasto do wyrośnięcia na około 60 minut, w ciepłym miejscu. Najlepiej przykryj je wilgotną ściereczką.
Pokrojone na kawałeczki dodatki układaj na wierzchu i posypuj startym serem.
Muffinki piecz w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez około 15 minut.
2 szklanki | mąki pszennej |
1 szklanka | ciepłej wody |
łyżeczka | Cukru Białego Diamant |
łyżka | oliwy |
szczypta | soli |
30 g | drożdzy świeżych |
szynka | |
mozzarella w mini kuleczkach zwykła | |
starty ser mozzarela | |
cebula | |
papryka | |
sos pomidorowy | |
bazylia świeża |
• foremki do muffinek
}