Dania

Marynata Teriyaki

Opinie
  • Do 15 minut
  • porcja
  • Łatwy

Idealna do mięs grillowych

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/2

Wlej wszystkie składniki do miski w proporcjach na oko, w zależności od tego, ile mięsa jest do zamarynowania. Wymieszaj.

Krok 2/2

Do miski włóż mięso i odstaw pod przykryciem do lodówki na ok. 4 godziny, a jeśli możesz – na całą noc.

Na godzinę przed grillowaniem wyjmij mięso z lodówki… i upiecz tak, jak lubisz.


Składniki
Masa serowa
sos teryiaki
sos rybny (lub sojowy)
sos sojowy
Cukier Trzcinowy Dry Demerara Drobny DIAMANT
czosnek
cytryna
Będą ci potrzebne:

• tortownica o średnicy ok. 24 cm

Do udekorowania:
• wiórki kokosowe


 

arrow
}