Zutaten & Utensilien einblenden
Pietruszkę lub bazylię wrzuć do misy blendera.
Dolej oliwę z oliwek, wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek i orzechy, wsyp lekko karmelowy w smaku cukier trzcinowy. Dopraw solą i pieprzem.
Zblenduj całość na bardziej lub mniej gładką masę. Jeśli jest zbyt sucha, dodaj oliwy.
Serwuj z warzywami, na grzankach, do bruschetty, makaronów, na kanapce… lub tak, jak lubisz.
| pęczek | natki pietruszki lub świeżej bazylii |
| 5-6 łyżek | oliwy z oliwek |
| 2 ząbki | czosnku |
| 1-2 łyżki | soku z cytyryny lub limonki |
| garść | ulubionych orzechów |
| szczypra | soli i pieprzu |
| pół łyżeczki | Cukru Biały DIAMANT |