Dania

DIP zielone pesto

Opinie
  • Do 15 minut
  • miseczka
  • Łatwy

Idealny dodatek z zielonych ziół

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/2


Pietruszkę lub bazylię wrzuć do misy blendera. 

Dolej oliwę z oliwek, wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek i orzechy, wsyp lekko karmelowy w smaku cukier trzcinowy. Dopraw solą i pieprzem.

Zblenduj całość na bardziej lub mniej gładką masę. Jeśli jest zbyt sucha, dodaj oliwy.

 

Krok 2/2
Na sam koniec spróbuj psto i w razie potrzeby, dodaj soli czy pieprzu.

Serwuj z warzywami, na grzankach, do bruschetty, makaronów, na kanapce… lub tak, jak lubisz.

Składniki
Składniki:
pęczek natki pietruszki lub świeżej bazylii
5-6 łyżek oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
1-2 łyżki soku z cytyryny lub limonki
garść ulubionych orzechów
szczypra soli i pieprzu
pół łyżeczki Cukru Biały DIAMANT
arrow
}