Zutaten & Utensilien einblenden
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni i zapiecz w nim ser przez około 15 minut do momentu, aż będzie płynny w środku.
Na patelnię wsyp kilka cukru Drobnego Diamant i tyle samo łyżek zimnej wody. Patelnię wstaw na palnik i poczekaj, aż cukier stopi się, a następnie zacznie brązowieć.
Zdejmij patelnię z palnika, dodaj łyżkę masła, a gdy się rozpuści, dodaj łyżkę kremówki.
Wstaw na mały ogień, dosyp ulubione orzechy (np. ziemne czy nerkowce) i wymieszaj, żeby obtoczyć je w karmelu, nie dłużej niż kilka minut, żeby karmel się nie przypalił.
Polej ciepły ser i podawaj od razu. Palce lizać!
1 | ser camembert |
troche | orzcehów np. laskowych, nerkowców |
4 łyżki | Cukru Drobnego DIAMANT |
4 łyzki | wody |