Dania

Camembert w karmelu

Opinie
  • Do 15 minut
  • 1 porcja
  • Łatwy

Kremowość sera przełamana karmelową słodkością - połączenie idealne!

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:

Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/5

Rozgrzej piekarnik do 190 stopni i zapiecz w nim ser przez około 15 minut do momentu, aż będzie płynny w środku.

Krok 2/5

Na patelnię wsyp kilka cukru Drobnego Diamant i tyle samo łyżek zimnej wody. Patelnię wstaw na palnik i poczekaj, aż cukier stopi się, a następnie zacznie brązowieć.

Krok 3/5

Zdejmij patelnię z palnika, dodaj łyżkę masła, a gdy się rozpuści, dodaj łyżkę kremówki.

Krok 4/5

Wstaw na mały ogień, dosyp ulubione orzechy (np. ziemne czy nerkowce) i wymieszaj, żeby obtoczyć je w karmelu, nie dłużej niż kilka minut, żeby karmel się nie przypalił.

Krok 5/5

Polej ciepły ser i podawaj od razu. Palce lizać!

Składniki

1 ser camembert
troche orzcehów np. laskowych, nerkowców
4 łyżki Cukru Drobnego DIAMANT
4 łyzki wody
arrow
}