Ciasto

Pizza z dynią

Opinie
  • Ponad 60 minut
  • 1 pizza
  • Łatwy

Ameryka i Włochy - na jednym talerzu!

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Pizza z dynia
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/5

Dynię pokrój w kostkę i posmaruj lekko oliwą. Ułóż na blasze i piecz przez ok. 20-30 minut w temperaturze 180 stopni

Krok 2/5

Do sosu pomidorowego dodaj posiekany czosnek, oregano, sól, pieprz oraz cukier trzcinowy.

Krok 3/5

Rozwałkuj ciasto i posmaruj je przygotowanym sosem.

Krok 4/5

Ułóż na cieście starty żółty ser, pokrojone kawałki bekonu, cebulę pokrojoną w piórka, paprykę oraz upieczoną dynię.

Krok 5/5

Wierzch posyp także startym serem, by całość przyjemnie się zapiekła. Pizzę piecz w temperaturze 250 stopni przez około 10-15 minut. Pokrój i nakładaj na talerze!

Składniki
200 g dyni
150 g bekonu lub boczku wędzonego w plasterkach
1 czerwona cebula
3 ząbki czosnku
1 papryka czerwona
150 g sosu pomidorowego
100 g startego żółtego sera
sól
pieprz
oregano
1 porcja ciasta na pizzę
2 łyżeczki Cukru Trzcinowego DIAMANT Dry Demerara
Będą ci potrzebne:

• blacha do pieczenia


 

Tagi:
wypieki
arrow
}