Zutaten & Utensilien einblenden
Dynię pokrój w kostkę i posmaruj lekko oliwą. Ułóż na blasze i piecz przez ok. 20-30 minut w temperaturze 180 stopni
Do sosu pomidorowego dodaj posiekany czosnek, oregano, sól, pieprz oraz cukier trzcinowy.
Rozwałkuj ciasto i posmaruj je przygotowanym sosem.
Ułóż na cieście starty żółty ser, pokrojone kawałki bekonu, cebulę pokrojoną w piórka, paprykę oraz upieczoną dynię.
Wierzch posyp także startym serem, by całość przyjemnie się zapiekła. Pizzę piecz w temperaturze 250 stopni przez około 10-15 minut. Pokrój i nakładaj na talerze!
| 200 g | dyni |
| 150 g | bekonu lub boczku wędzonego w plasterkach |
| 1 | czerwona cebula |
| 3 | ząbki czosnku |
| 1 | papryka czerwona |
| 150 g | sosu pomidorowego |
| 100 g | startego żółtego sera |
| sól | |
| pieprz | |
| oregano | |
| 1 porcja | ciasta na pizzę |
| 2 łyżeczki | Cukru Trzcinowego DIAMANT Dry Demerara |
• blacha do pieczenia