Zutaten & Utensilien einblenden
Pokrój cebulę w piórka i wrzuć do garnka na rozgrzaną oliwę. Wymieszaj i przesmaż.
Przekrój jabłko na pół, wydrąż gniazda nasienne. Pokrój je w plasterki.
Gdy cebula złapie kolor, dodaj ok. 2-3 łyżek soli, a następnie jabłko.
Pokrój imbir na plasterki i dorzuć do garnka.
Dodaj ocet, wymieszaj.
Dodaj 4 łyżki cukru żelującego Diamant 2:1, wymieszaj i gotuj jeszcze ok. 3 minuty.
Karkówkę (lub inne mięso) oprósz ulubionymi przyprawami, usmaż lub zgrilluj, a następnie podaj z cebulowym chutney.
| 4 łyżki | Cukru Żelującego DIAMANT 2:1 |
| cebula | |
| jabłko | |
| 2-3 łyżki | soli |
| ok. 2 cm. | świeżego imbiru |
| 1 łyżka | octu jabłkowego |
| mięso (np. karkówka) |
• miska
• patyczki do szaszłyków