 
 Zutaten & Utensilien einblenden
Pokrój grejpfruta na małe kawałki (wraz ze skórką).
Do rondla dodaj grejpfruta, 2 plasterki pomarańczy, 125 g cukru białego Diamant, 125 ml wody, pokruszone strąki kardamonu i nasiona kolendry. Doprowadź do wrzenia i gotuj około 5 minut.
Drewnianą łyżką rozgnieć kawałki owoców w rondlu. Gdy owoc zmięknie, zdejmij go z ognia i pozostaw do ostygnięcia.
Opcjonalnie dodaj trochę czerwonego syropu, aby odtworzyć żywy kolor oryginalnego Negroni. Po ostygnięciu syropu odcedź przez sitko
| 1 | grejpfrut | 
| 1 | pomarańcza | 
| 125 g | Cukru Białego DIAMANT | 
| 3 | owoce kardamonu | 
| pół łyżeczki | kolendry w ziarnach | 
| lód | |
| sok winogronowy biały | |
| woda | |
| opcjonanie: | syrop grenadina lub inny mocno barwiący na czerwono | 
• szklanki do drinka
 
           
          