Ciasto

Chlebek bananowy

Opinie
  • Do 60 minut
  • 1 bochenek
  • Łatwy

Doskonały z masłem i konfiturą

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Chlebek bananowy
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/3

Zmiksuj ze sobą pokrojone w plasterki banany, cukier Diamant, jaja oraz roztopione masło.

Krok 2/3

Do dobrze wymieszanej masy dodawaj stopniowo mąkę oraz proszek do pieczenia i szczyptę soli. Przełóż masę do posmarowanej masłem formy, oprószonej bułką tartą.

Krok 3/3

Piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku około 45-50 minut bez termoobiegu.

Składniki
3 dojrzałe banany
100 g Cukru DIAMANT
2 jaja
50 g roztopionego masła
250 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
Tagi:
danie ciasto
arrow
}