Zutaten & Utensilien einblenden
Krem
Do mleka kokosowego dodaj nasiona chia, cukier drobny DIAMANT i wymieszaj – kilka razy w ciągu 30 min. Przelej i schłodź minimum 3 godz. w lodówce.
W tym czasie możesz przygotować uszy z ciasta kruchego
Ciasto
Składniki na ciasto wymieszaj w misie miksera. Ugnieć kulę i zawiń w folię spożywczą – włóż na godzinę do lodówki, aby ciasto się schłodziło.
Po wyjęciu z lodówki rozwałkuj ciasto pomiędzy dwoma kawałkami papieru do pieczenia.
Z rozwałkowanego ciasta wytnij długie królicze uszy – możesz pomóc sobie, przykładając wzór uszu wycięty z kartonika. Uszy piecz 12 minut w piekarniku nagrzanym (góra – dół) do 180 stopni.
Po wyjęciu z piekarnika daj im wystygnąć. Następnie włóż do pucharków z kremem i dodaj owoce.
| 6 | bialek |
| 200 g | Cukru Drobnego DIAMANT |
| 1 łyżeczka | octu winnego |
| 500 ml | mleka kokosowego |
| 6 łyżek | nasion chia |
| 2 łyżki | Cukru Drobnego DIAMANT |
| 100 g | mąki pszennej |
| 50 g | masła |
| 20 g | Cukru Drobnego DIAMANT |
| 1 | żółtko |
| 1/3 łyżeczki | proszku do pieczenia |
| szczypta | soli |
• mikser
• folia spożywcza
• papier do pieczenia
• pucharek
Do udekorowania:
• owoce do dekoracji (maliny, borówki)