Dania

Choinka przekąska

Opinie
  • Do 30 minut
  • 1 choinka
  • Łatwy

Świąteczna przekąska z ciągnącą się mozzarellą

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Choinka_z_mozarella

Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/3

Wyłóż dużą blachę papierem do pieczenia. Ciasto podziel na 2 części i uformuj z niego 33 kulki. Możesz też zrobić jeden długi wałek i podzielić go na 33 części.

Krok 2/3

Pokrój ser na kosteczki o wymiarach 1 x 1 cm i każdą część obklej dookoła ciastem formując na powrót kulki. Wszystkie 33 kulki wyłóż na blasze tak, by się stykały i tworzyły razem choinkę. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 250 °C przez około 8 minut.

Krok 3/3

W czasie, gdy kulki będą się piekły, roztop masło i dosyp do niego zioła. Upieczone kulki smaruj masłem i podawaj od razu w towarzystwie sosu pomidorowego doprawionego do smaku szczyptą cukru.

Składniki

ciasto na pizzę gotowe lub domowe
kostka, opakowanie mozzarelli do pizzy
1/4 szklanka roztartego masła
1 łyżka cienko krojonej bazylii
1 łyżka posiekanej pietruszki
1 łyżka posiekanego rozmarynu
do posmarowania sos pomidorowy
Będą ci potrzebne:

• duża blacha do pieczenia

 

arrow
}