Zutaten & Utensilien einblenden
W dużej misce wymieszaj jajka, olej, cukier puder Diamant i olejek waniliowy. Wymieszaj ze startą cukinią.
Dodaj do przygotowanych suchych składników, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Wmieszaj posiekane orzechy pekan.
| 2,5 szklanki | mąki |
| 2 łyżeczki | proszku do pieczenia |
| 3/4 łyżeczki | soli |
| 1/2 łyżeczki | sody oczyszczonej |
| 2 łyżeczki | mielonego cynamonu |
| 1/4 łyżeczki | mielonej gałki muszkatołowej |
| 1/4 łyżeczki | mielonego ziela angielskeigo |
| 3 duże | jajka |
| 1 1/4 szklanki | oleju roślinnego |
| 1 szklanka | Cukru Pudru DIAMANT |
| 2 lyżeczki | olejku wanilinowego |
| 3 niewielkie | starte cukinie |
| 1 szklanka | posiekanych orzechów pekan |
| 1 opakowanie | serka śmietankowego |
| 1/4 szklanki | miękkiego masła |
| 2 łyżeczki | ekstraktu waniliowego |
| 1/8 łyżeczki | soli |
| 2,5 szklanki | Cukru Pudru DIAMANT |
• blacha keksówka