Zutaten & Utensilien einblenden
W dużej misce wymieszaj jajka, olej, cukier puder Diamant i olejek waniliowy. Wymieszaj ze startą cukinią.
Dodaj do przygotowanych suchych składników, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Wmieszaj posiekane orzechy pekan.
2,5 szklanki | mąki |
2 łyżeczki | proszku do pieczenia |
3/4 łyżeczki | soli |
1/2 łyżeczki | sody oczyszczonej |
2 łyżeczki | mielonego cynamonu |
1/4 łyżeczki | mielonej gałki muszkatołowej |
1/4 łyżeczki | mielonego ziela angielskeigo |
3 duże | jajka |
1 1/4 szklanki | oleju roślinnego |
1 szklanka | Cukru Pudru DIAMANT |
2 lyżeczki | olejku wanilinowego |
3 niewielkie | starte cukinie |
1 szklanka | posiekanych orzechów pekan |
1 opakowanie | serka śmietankowego |
1/4 szklanki | miękkiego masła |
2 łyżeczki | ekstraktu waniliowego |
1/8 łyżeczki | soli |
2,5 szklanki | Cukru Pudru DIAMANT |
• blacha keksówka