Zutaten & Utensilien einblenden
Masło utrzyj z cukrem pudrem. Dodaj ugotowane żółtka, cukier wanilinowy oraz twaróg i zmiksuj na jednolitą masę.
Dodaj skórkę pomarańczową, pokrojone pistacje, daktyle oraz rodzynki. Wymieszaj całość za pomocą łyżki i przełóż do formy.
Przykryj gazą, przełóż do góry nogami na kratkę do wypieków i przełóż do lodówki na całą noc, żeby odciekł nadmiar płynu.
Gotową paschę udekoruj plastrem limonki oraz otartą skórką i rozdrobnionymi pistacjami.
| 500 g | twarogu sernikowego |
| 100 g | masła |
| 3 | ugotowane żółtka jajek |
| 100 g | Cukru Pudru DIAMANT |
| 1 łyżka | cukru wanilinowego |
| 50 g | kandyzowanej skórki pomarańczowej |
| 100 g | pistacji |
| garść | daktyli suszonych |
| 50 g | rodzynek |