Ciasto

Mini-Paschy

Opinie
  • 90 min
  • 4 porcje
  • Średniotrudny

Tradycyjne wielkanocne słodkości

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/4

Masło utrzyj z cukrem pudrem. Dodaj ugotowane żółtka, cukier wanilinowy oraz twaróg i zmiksuj na jednolitą masę.

Krok 2/4

Dodaj skórkę pomarańczową, pokrojone pistacje, daktyle oraz rodzynki. Wymieszaj całość za pomocą łyżki i przełóż do formy.

Krok 3/4

Przykryj gazą, przełóż do góry nogami na kratkę do wypieków i przełóż do lodówki na całą noc, żeby odciekł nadmiar płynu.

Krok 4/4

Gotową paschę udekoruj plastrem limonki oraz otartą skórką i rozdrobnionymi pistacjami.

Składniki
Składniki:
500 g twarogu sernikowego
100 g masła
3 ugotowane żółtka jajek
100 g Cukru Pudru DIAMANT
1 łyżka cukru wanilinowego
50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
100 g pistacji
garść daktyli suszonych
50 g rodzynek
arrow
}