Batony musli

Opinie
  • Ponad 60 minut
  • ok 10 batonów
  • Łatwy

Chrupiąca i energetyczna przekąska na co dzień

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Baton musli
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/3
Schłodzone skondensowane mleko przelać do rondelka, wymieszać z cukrem trzcinowym dry demerara.
Krok 2/3
Dodać nasiona, płatki owsiane, żurawinę oraz wiórki kokosowe. Całość zmieszać aż do momentu powstania gęstej masy.
Krok 3/3
Masę wylać na uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia formę. Piec przez 50 minut w temperaturze 130°C. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić do ostygnięcia i pokroić w batoniki.
Składniki
Spód ciasta
10 g Cukru Trzcinowego Dry Demerara DIAMANT
1 puszk skondensowanego mleka
100 g nasion słonecznika
50 g pestek dyni
150 g suszonej żurawiny
200 g płatków owsianych
100 g posiekanych orzechów włoskich
50 g rodzynek
Będą ci potrzebne:

• forma do pieczenia


 

arrow
}