Zutaten & Utensilien einblenden
Przygotuj rozczyn. Podgrzej lekko około 75 ml mleka, dodaj 2 łyżki mąki, rozkruszone drożdże oraz 2 łyżki cukru Diamant. Mieszaj do rozpuszczenia drożdży. Przykrywaj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na minimum 20-30 minut do wyrośnięcia.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Przed umieszczeniem w piekarniku, warto przesmarować bułeczki roztrzepanym jajkiem lub mlekiem. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 15-20 minut, aż bułeczki będą ładnie zarumienione.
Gotowe bułeczki możesz posypać jeszcze cukrem cynamonowym lub cukrem pudrem Diamant.
| 35 g | świeżych drożdży |
| 500 g | mąki pszennej |
| 150 g | Cukru Drobnego DIAMANT |
| 120 ml | mleka |
| 3 | żółtka |
| 100 g | miękkiego masła |
| 1 | jajko |
| szczypta | soli |
| Cukier Cynamonowy DIAMANT |