Desery

Belgijskie trufle wegańskie

Opinie
  • Do 60 minut
  • ok. 20 sztuk
  • Łatwy

Belgijska klasyka deserów - w wersji wegańskiej!

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:

Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/4

Czekoladę i tłuszcz rozpuść w rondelku.

Krok 2/4

Dodaj piwo, cukier puder i orzechy, a następnie wymieszaj, by połączyły się w zwartą masę. Ostudź.

Krok 3/4

Gdy ostygnie, wstaw do lodówki na ok. 2,5 godziny, aby masa się ścięła, ale pozostała plastyczna.

Krok 4/4

Z masy formuj niewielkie kulki i obtaczaj w wiórkach kokosowych, płatkach migdałów lub po prostu w kakao.

Składniki

250 g gorzkiej czekolady o dużej zawartości kakao
50 g roślinnego tłuszczu, np. oleju kokosowego
100 ml ciemnego piwa typu porter (lub rumu)
150 g Cukru Pudru Trzcinowego DIAMANT
120 g mielonych orzechów (np. migdałów)
do dekoracji płatki migdałów, kakao, wiórki kokosowe

Tagi:

trufla desery
arrow
}