Ciasto

Mini tarty cytrynowe

Opinie
  • Do 45 minut
  • 6-10 małych foremek do tarty
  • Łatwy

Mini-tarty z cytrynową nutą

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Mini tarty
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/4

Połącz wszystkie składniki na kruche ciasto i jak najszybciej zagnieć. Gotowe ciasto schłodź w lodówce przez 1/2 godziny. Schłodzonym ciastem wylepiaj foremki. Foremki piecz w 180°C około 10 minut, aż ładnie się zrumienią, a następnie przestudź.

Krok 2/4

Przesianą mąkę połącz z cukrem w misce, dodaj skórkę i sok z cytryny. Wymieszaj, aż składniki się połączą.

Krok 3/4

W drugiej misce ubij jajka, dodatkowe żółtko oraz szczyptę soli na puszystą masę. Delikatnie połącz obie masy i dokładnie wymieszaj.

Krok 4/4

Do ostudzonych tart wlej masę i piecz w 150°C przez około 15 minut. Na gotowe tarty połóż drewniany widelczyk i przewiąż wstążką na prezent.

Składniki
Na kruche ciasto
1,5 szklanki mąki
100 g masła
1,5 łyżki Cukru Pudru DIAMANT
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 żółtka
Na masę cytrynowa:
1/4 szklanki mąki
3/4 szklanki Cukru Drobnego DIAMANT
1/2 szklanki świeżego soku z cytryny
1 cytryna do otarcia skórki
2 jajka
1 żółtko
szczypta soli
Będą ci potrzebne:

• foremki do tortilek

arrow
}