Umieść mąkę i masło w robocie kuchennym i miksuj do uzyskania konsystencji drobnej bułki tartej. Dodaj cukier puder i skórkę z cytryny, miksuj aż do połączenia, a następnie dodaj żółtko i 2 łyżki zimnej wody. Mieszaj, aż masa się połączy. Zagnieć ciasto w krążek, zawiń i schłodź w lodówce przez około godzinę.
Przygotuj domowy dżem z owoców i Konfitur-Fix wedle proporcji na opakowaniu. Nie powinno Ci to zająć więcej niż kwadrans.
Czas na nadzienie. Przekrój na pół większe truskawki, a następnie delikatnie wymieszaj wszystkie owoce ze skórką z cytryny, mąką kukurydzianą i cukrem pudrem w misce.
Rozgrzej piekarnik do 190°C (z nawiewem - 170°C), wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
Wyjmij ciasto z lodówki i posyp blat odrobiną cukru pudru. Rozwałkuj ciasto na duży okrąg o średnicy około 35 cm. Przenieś na blachę do pieczenia, a następnie posmaruj spód dżemem, pozostawiając 5 cm odstępu od krawędzi.Przykryj dżem owocami. Ostrożnie zawiń brzegi ciasta do góry i nakryj owoce, na zakładkę, lekko dociskaj, tworząc gruby rant dookoła ciasta. Posmaruj całe ciasto roztrzepanym jajkiem i posyp brzegi ciasta cukrem demerara.
Piecz przez 40-45 minut lub do momentu, gdy ciasto będzie złociste, a nadzienie dżemowe. Ciasto wyjmij z piekarnik, przed podaniem pozostaw do ostygnięcia.