Dżemy & Konfitury

Konfitura truskawkowo-imbirowa

Opinie
  • Do 30 minut
  • 7 słoików x 200 g
  • Łatwy

Truskawka z lekko pikantną, korzenną nutą

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Truskawka&imbir
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/2

Umyj, wyczyść i pokrój truskawki na kawałki. Obierz i drobno zetrzyj imbir. Wymieszaj truskawki z imbirem. Do owocowej masy dodaj cukier żelujący i dobrze wymieszaj.

Krok 2/2

Gotuj przez 3 minuty, mieszając, żeby masa nie przywarła do dna garnka. Natychmiast rozlej do słoików i dobrze je zakręć.

Składniki
1 kg truskawek
40 g świeżego imbiru
500 g Cukru Żelującego DIAMANT 2:1
Będą ci potrzebne:

• słoiczki


 

Tagi:
konfitura
arrow
}