Dania

Hot Pot

Opinie
  • Do 30 minut
  • 2 porcje
  • Łatwy

Azjatyckie danie z nutą trzcinowej słodkości i pikanterii

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Hot Pot

Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/3

Posiekaj cebulę. Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni i dodaj cebulę. Smaż, aż będzie półprzezroczysta. Usmaż wołowinę z dodatkiem ostrych przypraw. Dodaj mielony imbir, olej sezamowy, sos ostrygowy i cukier trzcinowy Diamant. Smaż przez minutę, dorzuć groszek cukrowy i lekko przesmaż. Dolej ostrożnie bulion wołowy.

Krok 2/3

Gdy zacznie się gotować, dodaj makaron. Kiedy już się w nim ugotuje, wyjmij go. Zdejmij bulion z ognia i odstaw pod przykryciem. Pokrój pieczarki, marchewki i papryczki na plasterki.

Krok 3/3

Do każdej miseczki nałóż trochę makaronu, trochę wołowiny, na sam koniec warzywa, zalewając całość bulionem. Udekoruj świeżą kolendrą. Smacznego!

Składniki

100 g wołowiny pokrojonej w paski
wyraziste przyprawy, np. chili, kumin, curry
/2 łyżki oliwy z oliwek
1/2 łyżki mielonego imbiru
1 łyżka sosu ostrygowego
1/2 łyżki oleju sezamowego
1/2 łyżki Cukru Trzcinowego DIAMANT
0,75 l bulionu wołowego
200 g makaronu typu ramen
3 pieczarki
1 marchewka
1/2 czerwonej papryki
4 różyczki brokuła
6 strączków groszku cukrowego
1 łyżka świeżej kolendry
papryczki chilli
arrow
}