Desery

Agrestowe semifreddo

Opinie
  • 30 min + min. 2 godziny mrożenia
  • ok. 6 porcji
  • Łatwy

Prosto, sezonowo, orzeźwiająco – agrestowe semifreddo na letnie dni

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:

Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/5

Agrest rozgnieć i zblenduj. Jeśli korzystasz z mrożonych owoców, odcedź nadmiar wody.

 

Krok 2/5

W misce ubij żółtka z cukrem pudrem Diamant, aż będą puszyste.

 

 

Krok 3/5

W osobnej misce ubij śmietanę kremówkę.

Krok 4/5

Dokładaj w kilku partiach żółtka do bitej śmietany, mieszając delikatnie. Następnie dodaj zblendowany agrest i ponownie wymieszaj.

Krok 5/5

Przełóż do szklanek i umieść w zamrażalniku na min. 2 godziny. Podawaj z listkami mięty.

Składniki

600 g agrestu
5 żółtek
80 g Cukru Pudru DIAMANT
350 g Skyr naturalny
330 ml śmietany kremówki
do podania liście mięty
arrow
}