Czekolada na patyku

Opinie
  • Do 15 minut
  • 4 porcje
  • Łatwy

Czekolada na patyku do rozpuszczenia w mleku

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Czekolada_na_patyku
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/3

Zetrzyj czekoladę na tarce i rozpuść z masłem oraz stopniowo dodawanym cukrem w kąpieli wodnej. Gotową masę przełóż do silikonowych foremek do babeczek.

Krok 2/3

W środku każdej foremki umieść pionowo drewniany patyczek. Możesz posypać wierzch kryształkami cukru dekoracyjnego. Foremki odstaw do lodówki by przestygły i zastygły.

Krok 3/3

By wyczarować gorącą czekoladę, wystarczy włożyć patyczek do kubka gorącego mleka i zamieszać!

Składniki
2 tabliczki gorzkiej czekolady
50 g Cukru Pudru DIAMANT
1 łyżka masła
opcjonalnie: małe pianki marshmallow
opcjonalnie: Cukier Dekoracyjny DIAMANT
Będą ci potrzebne:

• foremki do babeczek

 

arrow
}