Desery

Indyjska Falooda

Opinie
  • 20 min + czas stężenia
  • 2 duże porcje w szklankach 480 ml
  • Łatwy

Tyle smaków w jednej szklance, że aż trudno uwierzyć!

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
default-recipe-image

Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/4

Galaretkę przygotowuj zgodnie z przepisem na opakowaniu i odstaw do lodówki, aż stężeje. Nasiona chia zalej gorącą wodą, zamieszaj i pozostaw do napęcznienia. Makaron przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu i odcedź.

 

 

Krok 2/4

Cukier puder Diamant zalej odrobiną gorącej wody i rozpuść. Następnie dolej zimne mleko i połowę soku różanego.

Krok 3/4

Galaretkę natnij, aby powstały sześciany.

Krok 4/4

W wysokich szklankach układaj warstwami nasiona chia, makaron, kostki galaretki, lody. Zalej mlekiem, dodaj resztę syropu różanego, posyp pistacjami.

Składniki

400 g zimnego mleka
50 g makaronu vermicelli
40 g nasion chia
75 ml soku/syropu różanego
1 łyżka Cukru Pudru DIAMANT
Lody truskawkowo - śmietankowe
galaretka malinowa
do dekoracji pistacje
arrow
}