Desery

Kolorowy galaretkowiec na zimno

Opinie
  • Ponad 60 minut
  • Keksówka
  • Łatwy

Jogurtowo-owocowy deser

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/2

Pojedyncze galaretki rozpuść w 250 ml wrzątku każda i w osobnych naczyniach. Odstaw, a gdy wystygną, wstaw do lodówki.

Podwójną galaretkę rozpuść w 500 ml wrzątku i odstaw, ale nie dopuść, by stężała - ma być jeszcze płynna.

Jogurt zmiksuj, dodaj cukier, a następnie płynną galaretkę.

Krok 2/2

Wyjmij z lodówki pozostałe 3 galaretki i pokrój na małe sześciany lub inne kształty. Wrzuć do masy i delikatnie przemieszaj.

Masę wyłóż do naczynia wyłożonego folią spożywczą, np. głębokiej miski lub formy keksowej. Wstaw do lodówki, by stężała, na minimum kilka godzin lub całą noc tak, by masę można było kroić na części. Jedz z bitą śmietaną i owocami.

Składniki
500 g gęstego jogurtu
3 łyżeczki Drobnego Cukru DIAMANT
5 sztuk galaretek (w trzech kolorach)
1,25 l wrzątku
arrow
}