Ciasto

Tajskie ciasteczka kokosowo-limonkowe

Opinie
  • Ponad 60 minut
  • 1 blacha
  • Łatwy

Azjatyckie przysmaki

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/2

Składniki dodaj po kolei i wymieszaj w misce. Jak się połączą, miskę umieść na garnku z gorącą wodą i mieszaj masę, aż zgęstnieje.

Następnie wylej ją do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Piecz przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Krok 2/2

Gdy ciasto wystygnie, włóż je do lodówki na kilka godzin. Udekoruj startą skórką z limonki i wiórkami kokosowymi.

Składniki
łyżeczka miękkiego masła
6 jaj
3/4 szklanki Cukru Trzcinowego DIAMANT Dry Dremerara
1 i 1/2 szklanki schłodzonej puszki mleka kokosowego (stałej części)
szczypta soli
sok z jednej limonki
skórka starta z limonki do dekoracji
wiórki kokosowe do dekoracji
Będą ci potrzebne:

• miska
• naczynia żaroodporne

Tagi:
ciastka kokos
arrow
}