Dania

Pieczony camembert z karmelem i orzechami

Opinie
  • Do 30 minut
  • 1 porcja
  • Łatwy

Grillowany ser na wytrawny obiad

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/3

Połóż ser na rozgrzanego grilla lub rozgrzej piekarnik do 190 stopni. Piecz ser przez około 15 minut do momentu, aż będzie płynny w środku.

Krok 2/3

Na patelnię wsyp kilka łyżek cukru Drobnego Diamant i tyle samo łyżek zimnej wody.

Patelnię wstaw na palnik i poczekaj, aż cukier stopi się, a następnie zacznie brązowieć, a wtedy zdejmij patelnię z palnika, dodaj łyżkę masła, a gdy się rozpuści, dodaj łyżkę kremówki.

Krok 3/3

Wstaw na mały ogień, dosyp ulubione orzechy (np. ziemne czy nerkowce) i wymieszaj, żeby obtoczyć je w karmelu, nie dłużej niż kilka minut, żeby karmel się nie przypalił.

Polej ciepły ser i podawaj od razu.

Składniki
ser camembert
Cukier Drobny DIAMANTA
ulubione orzechy
arrow
}