Dżemy & Konfitury

Konfitura truskawka & czekolada

Opinie
  • Ponad 60 minut
  • 8 słoików x 200 g
  • Łatwy

Owocowy dżem ze słodką nutą czekolady

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Konfitura truskawka&czekolada
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/3

Truskawki umyj, usuń szypułki, pokrój na kawałki i przełóż do garnka.

Krok 2/3

Zasyp cukrem żelującym Diamant, wymieszaj i zostaw na 3-4 godziny. Wstaw garnek na gaz, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 3 minuty.

Krok 3/3
Przed końcem dodaj połamaną czekoladę i wymieszaj, by się rozpuściła. Gotową konfiturę przełóż do słoiczków.
Składniki
1 kg truskawek
100 g czekolady gorzkiej
500 g Cukru Żelującego DIAMANT 2:1
Będą ci potrzebne:

• słoiczki


 

Tagi:
konfitura
arrow
}