Dżemy & Konfitury

Dżem z żółtych pomidorów z dodatkiem chilli i limonki

Opinie
  • Do 30 minut
  • ok. 4 słoiki
  • Łatwy

Pomidorowy dżem, który zaskakuje każdym kęsem.

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:

Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/3

Pomidory pokrój na małe kawałki. Papryczkę chilli poszatkuj, dodaj do pomidorów.

 


Krok 2/3

Dodaj otartą skórkę z 1 limonki oraz sok z 2 limonek.

 


Krok 3/3

Zasyp cukrem żelującym Diamant 2:1. Wymieszaj, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 3 minuty.
Przełóż do słoików.

Składniki

1 kg żółtych pomidorów
500 g Cukru żelującego DIAMANT 2:1
1 papryczka chilli
2 limonki
Będą ci potrzebne:

• słoiczki


 

arrow
}