Dżemy & Konfitury

Pepper Jelly

Opinie
  • 20 min + chłodzenie
  • 3-4 małe słoiczki
  • Łatwy

paprykowa galaretka rodem z USA!

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:

Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/4

Papryki drobno pokrój i umieść je w garnku. Dodaj ocet jabłkowy oraz cukier żelujący Diamant i wymieszaj.

Krok 2/4

Wstaw na kuchenkę, doprowadź do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając. Gotuj przez 3 minuty. 

Pozostaw do lekkiego ostygnięcia, dodaj miód i ponownie wymieszaj

Krok 3/4

Przelej galaretkę do słoików. Zamknij pokrywką i pozostaw do ostygnięcia w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę.

Krok 4/4

Schłodź w lodówce przez co najmniej 4 godziny przed podaniem. Dodaj serek śmietankowy i krakersy.

Składniki

3 czerwone papryczki
1 papryka ostra chilli
1 szklanak octu jabłkowego
300 g Cukru Żelującego DIAMANT 3:1
1/2 szklanki miodu
do podania ser śmietankowy i krakersy
Będą ci potrzebne:

• 3-4 słoiczki do galaretki


 

arrow
}