Cukier Żelujący i Konfitur Fix

Cukier Żelujący 3:1

Do wytrawnych letnich przetworów

DIAMANT Cukier Żelujący 3:1 przeznaczony jest do przygotowywania konfitur w proporcjach: 500 g cukru żelującego DIAMANT 3:1 na 1,5 kg owoców. To świetny produkt do przetworów wytrawnych i o mocno owocowym smaku. Nadaje się do konfitur z bardzo słodkich owoców, również mrożonych. Poleca się do konfitur robionych w kuchence mikrofalowej.

Masa netto

500 g

Składniki

Cukier, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, olej roślinny całkowicie utwardzony (palmowy), substancja konserwująca: sorbinian potasu.

Wartość energetyczna w 100g produktu:
Wartość energetyczna
1681 kJ
396 kcal
Tłuszcz
0,3 g
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone
0,3 g
Węglowodany
97 g
w tym cukry
97 g
Białko
0 g
Sól
0,04 g