Dżemy & Konfitury

Konfitura malina & cytryna

Opinie
  • Ponad 60 minut
  • 8 słoików x 200 g
  • Łatwy

Cytrusowa konfitura z orzechową nutą

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Konfitura malinowo-cytrynowa
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/3

Maliny opłucz, zasyp cukrem żelującym Diamant 3:1. Odstaw na 3 godziny.

Krok 2/3

Dodaj sok z cytryny oraz otartą skórkę. Doprowadź do wrzenia, gotuj 3 minuty.

Krok 3/3
Przełóż do słoików.
Składniki
1,5 kg malin
sok z 1 cytryny
otarta skórka z 1 cytryny
500 g Cukru Żelującego DIAMANT 3:1
Będą ci potrzebne:

• słoiczki


 

Tagi:
konfitura
arrow
}