Dżemy & Konfitury

Konfitura malinowo-migdałowa

Opinie
  • Ponad 60 minut
  • 8 słoików x 200 g
  • Łatwy

Słodko-kwaśna konfitura z dodatkiem orzechów

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Konfitury malina&migdał
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/3

Maliny opłucz i odsącz, zasyp cukrem żelującym. Odstaw na 3 godziny.

Krok 2/3

Płatki migdałów upraż na suchej patelni. Maliny doprowadź do wrzenia i gotuj przez 3 minuty. Dodaj płatki migdałów.

Krok 3/3

Przełóż do słoiczków i zakręć.

Składniki
1,5 kg malin
100 g płatków migdałów
500 g Cukru Żelującego DIAMANT 3:1
Będą ci potrzebne:

• słoiczki


 

Tagi:
konfitura
arrow
}