Dżemy & Konfitury

Konfitura figowa

Opinie
  • Do 15 minut
  • 2 słoiki
  • Łatwy

Egzotyczna konfitura

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/1

Figi umyj i pokrój na plasterki, odcinając ogonki. Przełóż do garnka. Zasyp cukrem żelującym Diamant, dodaj sok z cytryny oraz pomarańczy, cynamon oraz cukier wanilinowy. Cały czas mieszając doprowadź do wrzenia. Gotuj na średnim ogniu przez 3 minuty. Przekładamy do słoiczków.


Składniki
300 g fig
150 g Cukru Żelującego 2:1 DIAMANT
150 ml soku z pomarańczy
30 ml soku z cytryny
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka cukru wanilinowego
Będą ci potrzebne:

• garnek
• wyparzone małe słoiki


 

arrow
}