Dżemy & Konfitury

Galaretka porzeczkowa

Opinie
  • Do 30 minut
  • 4 mniejsze słoiczki
  • Łatwy

Zamknięte lato w słoiku — domowy dżem z porzeczek

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:

Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/2

Porzeczki obierz i umyj. Rozgnieć widelcem, zalej gorącą wodą i gotuj przez 5 minut. Przetrzyj owoce na sicie z drobnymi oczkami. Sok przelej do rondla i zagotuj.

Krok 2/2

Dodaj cukier żelujący Diamant 2:1, mieszając doprowadź do wrzenia i gotuj przez 3 minuty. Przelej do słoiczków, dodaj trochę świeżych owoców do środka i zakręć. Postaw do góry dnem na 10 minut. Następnie odwróć i odstaw do przestudzenia.

 


Składniki

1 kg porzeczek
0,5 kg Cukru Żelowego DIAMANT 2:1
150 ml gorącej wody
Będą ci potrzebne:

• 4 słoiczki do galaretki


 

arrow
}