Dżemy & Konfitury

Dżem bananowo-cytrynowy

Opinie
  • Do 30 minut
  • 7 słoików x 200 g
  • Łatwy

Dżem o słodko-kwaśnym smaku

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Banan&cytryna
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/6

Obierz banany i pokrój je na duże kawałki.

Krok 2/6

Cytryny wymyj, sparz, osusz, dokładnie zetrzyj skórkę z całych owoców i wyciśnij sok.

Krok 3/6
Banany rozgnieć lub rozdrobnij, skórki z cytryny poszatkuj, dodaj sok z cytryny i nektar bananowy, a następnie wymieszaj.
Krok 4/6
Dodaj cukier żelujący i dokładnie wymieszaj.
Krok 5/6
Gotuj przez 3 minuty, mieszając, żeby masa nie przywarła do dna garnka.
Krok 6/6
Natychmiast rozlej do słoików i dobrze je zakręć.
Składniki
650 g obranych bananów
3-4 cytryny
200 ml nektaru bananowego
500 g Cukru Żelującego DIAMANT 2:1
Będą ci potrzebne:

• słoiczki


 

Tagi:
konfitura
arrow
}