Dżemy & Konfitury

Mus z całych jabłek

Opinie
  • Do 30 minut
  • 2-3 nieduże słoiki
  • Łatwy

Klasyka w słoiku

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Mus z calych jablek
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/3

Jabłka umyj i pokrój na mniejsze kawałki razem ze skórką oraz gniazdami nasiennymi (chyba że Twój blender nie będzie w stanie ich rozdrobnić, wówczas usuń gniazda).

Krok 2/3

Zasyp cukrem żelującym diamant 2:1, dodaj sok z cytryny oraz cytrynową skórkę. Dodaj cynamonu w proszku oraz gwiazdkę anyżu. 

Wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Gotuj przez 3-4 minuty.

Krok 3/3
Zblenduj dokładnie, żeby całkowicie rozdrobnić pestki oraz gniazda nasienne. Przełóż do słoików, zamknij szczelnie.
Składniki
1 kg jabłek
sok z 1 cytryny
starta skórka z 1 cytryny
500 g Cukru Żelującego DIAMANT 2:1
1 łyżeczka cynamonu
1 gwiazdka anyżu
Będą ci potrzebne:

• 2-3 niedużych słoików


 

arrow
}