Dżemy & Konfitury

Dżem ze smażonych fig, śliwek i orzechów

Opinie
  • Do 30 minut
  • 6 słoików x 200 g
  • Łatwy

Jesienne smaki zamknięte w słoiczku

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Dżem ze smażonych fig, śliwek i orzechów
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/5

Posiekaj orzechy włoskie.

Krok 2/5

Umyj, wyczyść i pokrój owoce na kawałki, wymieszaj z cukrem i Konfitur-Fix w dużym rondlu. Całość zagotuj i gotuj przez 3 minuty na dużym ogniu, ciągle mieszając, żeby masa nie przywarła do dna.

Krok 3/5
Gotuj przez 3 minuty na dużym ogniu, ciągle mieszając, żeby masa nie przywarła do dna.
Krok 4/5
Pod koniec gotowania dodaj orzechy włoskie i cynamon.
Krok 5/5
Natychmiast przelej do słoików i dobrze je zakręć.
Składniki
40 g orzechów włoskich
400 g fig
600 g śliwek
1/2 łyżeczki cynamonu
500 g Cukru Białego DIAMANT
1 opakowanie Konfitur-Fix DIAMANT
Będą ci potrzebne:

• słoiczki


 

Tagi:
dżem
arrow
}