Dżemy & Konfitury

Konfitura truskawkowa z białą czekoladą

Opinie
  • Do 15 minut
  • 4 słoiki
  • Łatwy

Owoc i czekolada w jednym

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/2

Umyj owoce, usuń szypułki, pokrój na kawałki, umieść w garnku. Zasyp Cukrem Żelującym Diamant 2:1 i wymieszaj. Doprowadź do wrzenia, gotuj 3 minuty cały czas mieszaj.


Krok 2/2

Czekoladę połam i dodaj do konfitury. Mieszaj do momentu całkowitego rozpuszczenia. Gotową konfiturę przełóż do słoiczków i od razu zakręć.

Składniki
1 kg truskawek
500 g Cukru Żelującego Diamant 2:1 bez konserwantów
1 tabliczka białej czekolady
Będą ci potrzebne:

• słoiczki


 

arrow
}